Festival foto's door Festivalfotograaf.nl

Festival organiseren? Tips waarom een goede fotograaf je geld oplevert

Een gespecialiseerd fotograaf is in staat om beelden voor je te maken die de ervaringen van de bezoekers vastleggen. Deel je deze foto’s met een breder publiek, dan zul je een herkenbaar beeld neerzetten waarmee je in de toekomst potentieel meer bezoekers mag ontvangen.

Het genereren van een groter online bereik voor je festival werkt beter wanneer je de juiste beelden gebruikt, echter dienen deze beelden niet alleen aan je doelgroep gekoppeld te worden.

Jij bent op zoek naar beelden die aansluiten bij je doelgroep EN bij je marketing.

Wat legt een festivalfotograaf precies vast voor je?

Een professionele evenement fotograaf zal de hoogtepunten van het festival vastleggen, zoals de optredens van artiesten, reacties van bezoekers, de sfeer op de festivalweide, close-ups van de verschillende activiteiten op het festival en zelfs beelden van de kleinste details die op het terrein te vinden zijn.

Gebruik je deze beelden vervolgens om je potentiële bezoekers te laten zien wat het festival ze te bieden heeft, dan maak je hen op deze manier enthousiast om zelf ook naar het festival te gaan.

Laat je een fotograaf tijdens het festival creatieve beelden van bezoekers maken en deel je deze op Social Media, dan zullen jouw bezoekers zich meer verbonden voelen met het festival. Je bezoekers zullen gevleid zijn wanneer zij zichzelf (of vrienden) terugzien en zullen enthousiast zijn om de beelden met hun eigen volgers te delen.

Hierdoor vergoten zij gratis het bereik van jouw festival.

Beelden met als doel meer marketingwaarde

Een festivalfotograaf kun je expliciete opdrachten meegeven. Laat de fotograaf bijvoorbeeld beelden maken die voor specifieke marketingdoeleinden gebruikt gaan worden. Dit zouden beelden van het festivalmerk of van bepaalde artiesten kunnen zijn. Beelden die vervolgens in advertenties of op posters kunnen worden gebruikt. Het maken van dit soort beelden draagt bij aan een groter bereik en meer bekendheid voor het festival.

Eventueel laat je de festivalfotograaf specifieke foto’s maken voor de sponsorbedrijven. Dit is een makkelijke manier om het online bereik van je festival nog verder te vergroten.

Waarom?

Door gebruik te maken van deze foto’s in hun eigen marketingcampagnes, help je jouw sponsorbedrijven bij het makkelijker bereiken van hun eigen doelgroep(en) en bied je ze de mogelijkheid om zich te associëren met het evenement.

Terwijl je jouw huidige sponsorrelaties erdoor versterkt, trekt je er tegelijkertijd nieuwe sponsors mee aan.

Win, win.

Meer gratis exposure met een eigen fotogalerij

Gebruik alle creatieve foto’s van je festival in een fotogalerij op de festivalwebsite en deel op Social Media een verwijzing naar de galerij. Vergeet niet te vermelden dat je bezoekers daar gratis hun favoriete foto’s vanaf kunnen downloaden.

Dit is wellicht de slimste manier om de interactie met het publiek te verhogen en een blijvende herinnering voor ze te creëren. Let wel op dat je hier vooraf met je fotograaf afspraken over maakt.

De foto’s die ikzelf als festivalfotograaf aanlever zijn 100% vrij van rechten (fair use policy), er zijn echter genoeg andere fotografen die hier verschillend mee om zullen gaan.

Conclusie

Het inhuren van een professionele festivalfotograaf kan een grote bijdrage leveren aan de marketinginspanningen van jouw festival en zelfs bijdragen aan de beleving van je bezoekers en je sponsors.

Het creëert een vastgelegd beeld van de sfeer van het evenement. Sfeerbeelden die je kunt gebruiken voor Social Media, om je website mee te vullen of om aan de pers te leveren.

Door op een creatieve en professionele manier beelden te maken tijdens het festival, kan een festivalfotograaf bijdragen aan een groter bereik en daarmee een grotere bekendheid voor het festival.

Het ultieme doel?

Potentiële bezoekers zo enthousiasmeren, dat zijzelf voor de volgende editie van het festival in ‘de rij staan’ om een kaartje te kopen.

De perfecte fotografiebriefing…

Waarvoor jij jouw fotograaf ook wilt inzetten, het begint bij een goede samenwerking & een perfecte briefing.

Vul het onderstaande formulier in en ontvang een herbruikbaar briefingdocument waarmee je gegarandeerd de mooiste foto’s van jouw evenement ontvangt.

"*" geeft vereiste velden aan