Feestfoto's-by-festivalfotograaf.nl-websize-04

3 Tips voor mooiere feest foto’s van je feestje

Voor een fotograaf is het fotograferen van feesten altijd een leuke aangelegenheid. Dit komt omdat de gasten een goed humeur hebben, want het is natuurlijk feest. Maar ook omdat je op dit soort moment vaak de pure emotie van de aanwezige personen kunt vastleggen.

In het begin van de avond zijn de gasten vaak nog een beetje stijfjes en moeten ze wennen aan het idee dat er een fotograaf aanwezig is maar halverwege de avond is er plotseling een kantelpunt.

Gasten zijn gewend, hebben het gezellig met elkaar en zijn niet meer zo scherp met wat er om hen heen gebeurt. Vanaf dit moment weet een feest fotograaf dat de mooiste en soms gekste beelden gemaakt kunnen worden.

Hieronder vind je mijn tips hoe je jouw gasten sneller in de partymodus krijgt, met leukere foto’s als gegarandeerd resultaat.

Tip 1 | Gebruik versieringen en foto props

Vier je jouw feest aan huis, in de tuin of op een externe locatie? Ongeacht op welke locatie jouw feest plaats vindt, door deze aan te kleden met leuke versieringen krijgen jouw foto’s een gezelligere uitstraling. Gebruik je slingers, ballonnen & tafeldecoraties, dan tover je jouw feestlocatie in een handomdraai om in een gezellige knusse ruimte, welke ook nog eens fotogenieker wordt.

Om van die gekke & spontane foto’s te krijgen, zijn fotoprops vaak een goed idee. Wanneer je gasten er mee aan het ‘spelen’ zijn hebben ze vaak de grootste lol. De fotoresultaten zijn vaak hilarisch.

Tip-1-leukere-feest-foto’s-op-je-feestje-by-festivalfotograaf.nl

Tip 2 | Maak het verschil met een DJ

Je kunt natuurlijk altijd je eigen plaatjes draaien via een streamingsdienst als Spotify of Apple music, maar waarom zou je geen DJ inhuren? Deze professionals weten precies hoe ze jouw gasten zo snel mogelijk aan het bewegen moeten krijgen. Hierdoor komt jouw feest (lees je gasten) eerder los.

Een DJ heeft vaak zijn eigen lichtshow bij, en dat doet wonderen voor je feestfoto’s. Bespreek dit met de DJ die je wilt inhuren, want een DJ zonder licht is een gemiste kans.

Vind je de investering voor een DJ te hoog, denk dan eventueel na over een band of toch het gebruik van je streamingdiensten. In beide gevallen is het een goede toevoeging om je eigen feestverlichting te verzorgen. Leen of huur discoverlichting of hang lampionnenslingers op.

Mooier licht staat gelijk aan mooiere foto’s.

Tip-2-leukere-feest-foto’s-op-je-feestje-by-festivalfotograaf.nl-v2

Tip 3 | Geposeerde foto’s vs. emotiefoto’s

De laatste tip die ik je wil geven is er een van persoonlijke voorkeur. Als evenement fotograaf word je op een feest vaak aan de mouw getrokken om één, twee of driehonderd geposeerde foto’s te maken. Dit is niet erg, het is je werk als fotograaf en vaak ontstaan er dan toch wel leuke groepsfoto’s uit.

Maar, wat ik je wil meegeven in deze tip is dit.

De tijd dat je de fotograaf afleid en bezig laat zijn met geposeerde groepsfoto’s, kan de fotograaf niet bezig zijn met het zoeken naar de échte parels. En de échte parels, dat zijn de foto’s waar de emotie vanaf spat!

Pure emotie is niet na te maken, dit zal op een geposeerde foto ten alle tijden ‘nep’ aanvoelen.

Tip-3-leukere-feest-foto’s-op-je-feestje-by-festivalfotograaf.nl.jpg